Jó okkal és
jó baráttal

Jó okkal és
jó baráttal

 • Amikor az ember úgy dönt, vállalkozásba fog a legjobb barátjával, kicsit olyan, mintha megházasodna. Így hát, mielőtt a felek kimondják az igent, érdemes maguknak feltenni pár kérdést, mely hasonló azokhoz, melyeket esküvő előtt kérdezünk önmagunktól, az életünk párjának remélt szerelmünkkel kapcsolatban. Együtt tudok-e élni azzal is, ami idegesít a másikban? Elég erős-e a kapcsolat ahhoz, hogy kibírja a súlyos stresszhelyzeteket, nehézségeket is? A most még elképzelhetetlen, váratlan helyzeteket, közös kihívásokat?

  Tudtuk, hogy a közös cég a barátság extrém tesztje. Belevágtunk, 2016-ban, bízva az alapokban, amelyekre építkezünk. Bízva abban, hogy mindig erőt meríthetünk abból, ami a másikban erősebb, és kihúzzuk egymást a mocsárból olyankor, amikor a másik gyengeségei felülkerekednek.

  Nem értünk mindig egyet.
  De mindig megegyezünk. Hiszen ugyanazokban az értékekben hiszünk, ugyanolyan az ízlésünk, a habitusunk, a világlátásunk. És sosem próbálunk a másikon felülkekerekedni…
  Egyikünk a tudósítások izgalmas világából jön, másikunk a Wall Street farkasai közül. Elképesztő sok dolgot csináltunk már külön-külön az életünkben. Az elmúlt 20-20 év különböző tapasztalatát dobtuk be a közösbe.

  És miért?
  Mert szeretnénk többet adni, mint kapni mostmár mindabból, amit mi kaptunk az élettől. Erőt, hangot, élményt, tiszteletet generálni, másoknak. Együttműködést, horizontális viszonyokat, előrelépést építeni.
  Közben persze sokszor megtorpanunk. Újratervezünk. Újragondolunk. Újra nekifutunk. A legtöbbször azonban építkezünk, játszunk és úszunk az örömben. Repülünk, New Yorkba, Shanghai-ba, Isztambulba, Szingapúrba, Fuzhouba, Balira…maratonokra, őrült, éjszakai vonatokkal messzi városokba... Úszunk a szabadságban, és keressük közben, hogy mi a hasznunk a világban.

 • Bondor Gabi és Bombera KrisztaCsapat

Bondor Gabi

A CauseArt Platform társalapítója - két világban él és mozog otthonosan, magyar-amerikai kettős állampolgárként. Egykori New York-i befektetési tanácsadó, egy évtizednyi operációs felsővezetői tapasztalattal. Jelenleg Amerikában él és dolgozik. 20 éves amerikai életútját ugyanakkor végigkíséri a jótékonykodás nemcsak magánemberként - számos fundraising esemény szervezőjeként és házigazdájaként - de professzionális módon is: Wall Street-i befektetési alapoknál a vállalati filantrópia meggyökereztetése is szerves része volt munkájának. Magyarország iránti személyes felelősségérzetét 2015-ben új szintre emelte: amerikai munkája mellett a magyar ügyeket felkaroló, Magyarországon (is) működő vállalatokat célozva hozta létre a CauseArt Platformot.

Bombera Krisztina

A  CauseArt Platform társalapítója - televíziós szerkesztő-műsorvezető-tudósító.  Bár karrierje nagy részét a közéletről készített beszámolók teszik ki, húsz éve elkötelezett közösségi aktivista. Események házigazdájaként, szervezőként számos figyelemre és forrásra szoruló ügy támogatásában vett részt, hátrányos helyzetű roma nők videó-újságírói képzésétől a bántalmazott nők érdekében fellépő legnagyobb globális esemény, a "One Billion Rising" (Egymilliárd Nő Ébredése) magyarországi meghonosításáig. Külföldi tudósítóként az Egyesült Államokból rendszeresen beszámolt olyan civil kezdeményezésekről, amelyekről érdemes példát venni, a visszajelzések alapján ezek a munkái inspirációt, apró „kezdő lökést” jelentettek már a cselekvésre országszerte többféle szervezetnek.

Izsák Renáta

A CAP maximalista kampányfőnöke. Korábbi televíziós műsorszerkesztő, gyártásvezető. Hosszú éveket dolgozott a televíziós világban. A szervezés az élete. A jótékonysági témák mindig is közel álltak hozzá, így amikor felkértük a csapatba, nem volt kérdés, hogy ő is a jó ügyeink mellé áll. Maximalizmusa, megbízhatósága és kitartása segíti a csapatunkat.

Duducz Erika

A CAP energiabombája. Szerkesztő-riporterként és különböző tévéműsorok főszerekesztőjeként dolgozik. Kreativitása nem ismer határokat. Gyorsan kitalálja és azon nyomban meg is valósítja elképzeléseit. Ha kell, vágó, ha kell, sofőr és ha kell, pólókat árul a jó ügyekért.

Mendrei Zoltán

Grafikai és művészeti vezető. Az elmúlt évtizedekben Zoli a legnagyobb hazai és nemzetközi vállalatok számára készített munkákat, számos közülük díjnyertes lett. Zoli a CauseArt Platform vizuális lelke, ha létezik ilyen szókapcsolat. Gondolatokból, szavakból, eszmékből, társadalmi problémákból és gyerekrajzokból alkot eredetit a CauseArt és partnerei számára.

Kámán Zoltán

Informatikai és fizetéstechnológiai tanácsadó. Zoli hosszú évekig a First Data, a világ egyik vezető tranzakció-feldolgozójának felsővezetőjeként a fizetési kultúra és infrastruktúra bevezetésén dolgozott. Nemzetközi fizetési és informatikai tudásával a pénzügyi adományok elektronikus bevezetését és webáruházunk tervezését köszönhetjük neki.

Pőcze Balázs

A Mito Kommunikációs Ügynökség egyik alapítója és kreatív igazgatója. Balázs egykor szerkesztő és műsorvezető (is) volt a tv2-nél, később az MTV-nél. Dolgozott vezető szerkesztőként a Sanománál is.

Racskó Zsolt

A CAP pénzügyeinek és könyvelésének a felügyelője. Gondosan ügyel, hogy támogatási formáink a magyar jognak és adózási követelményeknek mindenben megfeleljenek, nemzetközi együttműködéseink fölött nagy lelkiismerettel bábáskodik.

Fogarasi Dóra Eszter

Televíziós műsorkészítő, otthonosan mozog a kereskedelmi tévézés és a közmédia világában. Számos hazai tévés produkcióban dolgozott operatőrként, videózsurnalisztaként, technikai rendezőként. A CAP "ügyvideók" képi világának megálmodója, operatőre és vágója.

Falus Kriszta

Korábban a Nők Lapja egyik legkiválóbb fotósa, portréfotós, dokumentarista, vizuális pszichológus, a kamera mögötti empátia nagymestere.

Besnyő Janka

Kommunikációs- és médiaszakember. Több év szakmai tapasztalata van kommunikációs és marketing stratégiák megalkotásában és kivitelezésében, influencermarketingben, social media csatornák üzemeltetésében. Az online hirdetési kampányok világában, szaktanácsadásban, kreatív szövegírásban, az újságírásban éppúgy jártas, mint az ügyfél kapcsolattartásban, illetve prezentációk készítésében. Részt vett több országos márka marketing stratégiájának a megalkotásában, illetve kivitelezésében.

Rizmajer Antal

Fotós, social media specialist, kreatív elme. Legyen szó egy kampány megálmodásáról, social media stratégiájáról, vagy a kampányhoz szükséges képek (vagy akár stopmotion videók) elkészítéséről, mindegyik területen maximális kreativitással teszi oda magát. Megálmodja és meg is valósítja.

Bakó Krisztina

Jogász, egykori újságíró, cégvezető. Évtizedes tapasztalattal rendelkezik a versenyszférában ingatlanfejlesztés, beruházások, valamint szervezeti tanácsadás terén. A közösség iránt elkötelezett városvezetőként dolgozott támogatásra szoruló csoportokkal és szervezetekkel, illetve kulturális és környezetvédelmi, energiahatékonysági projekteken. Tevékenysége eredményeként is kezdte meg munkáját a sérülékeny csoportok érdekében eljáró, első helyi ombudsman Magyarországon.